TOIMINTAKERTOMUS v. 2021

  Hallitus kertomusvuonna 2021

Marjukka Nikkilä, puheenjohtaja.

Pirjo Joela, sihteeri,

Sinikka Soljamo,varapuheenjohtaja,

Sirpa Eskelinen, Eija Aalto sekä Suvi Soininen 6.9. lähtien.

Hallitus on kokoontunut 7 kertaa.

Muuta hallintoa: rahastonhoitajana Pirjo Rautala, toiminnantarkastajina Maija Holm ja Merja Lehtonen, varalla Riitta Mikkonen.

Varsinainen toiminta:

Näkymä 2021

Tapahtumaa ei järjestetty. Yhdistyksen voimavarat eivät yksin riittäneet sitä toteuttamaan. Akaan kaupungin tahtotila kulttuurityöntekijästä tulee ratkaisemaan tapahtuman onnistumisen tuleville vuosille. Tällä hetkellä Näkymä-ympäristötaidenäyttelyn tulevaisuus on täysin avoin.

Retket ja matkat

- Kesäretki Laukon kartanon taidenäyttelyihin 8.7. onnistui odotetusti. Heikki Marilan barokkisen juhlanäyttelyn lisäksi saimme ihastella myös Tamara Piilolan ja Eeva Peuran maalauksia. Mukana myös Tapani Kokon, Tiina Torkkelin ja Ville Heimalan veistosinstallaatioita. Iltapäivä kului aurinkoisessa säässä joutuisasti näyttelyitä ja kaunista puistomaisemaa ihastellen.

- Messa da Requiem kuoroteos Tampere-talossa toteutui 9.10.2021. Alkuperäinen esityspäivä piti olla jo 9.4.2020, mutta koronaepidemian vuoksi se jouduttiin siirtämään. Saimme nauttia upeasta Giuseppe Verdin säveltämästä kuoroteoksesta, jonka toteuttivat Tampereen Filharmonia, johtajanaan kapellimestari Santtu-Matias Rouvali, Tampereen Filharmonian kuoro ja Tampereen oopperan kuoro. Illan solisteina sopraano Marjukka Tepponen, mezzosopraano Maiju Vaahtoluoto, tenoriAndrea Shin ja basso Giorgi Kirof.

Kulttuurikaffila

Kesäillan musiikkituokio 4.8. Viialan Leipomon kahvilaterassilla. Kaunis elokuun ilta oli houkutellut mukavasti kuulijoita nauttimaan muusikko Jouni Kerosen, v.1998 tangokuninkaan viihteellisestä seurasta. Musiikin lomassa nautimme myös kahvilan antimista.

Kirjallisuuspiiri

Piiri on kokoontunut jo useita vuosia ja saanut alusta alkaen hyvän ja kiitetyn vastaanoton sekä vakituisen harrastajaryhmänsä, joka kokoontuu kerran kuussa Akaan pääkirjastossa Toijalassa. Koronarajoitusten puitteissa on kokoontumisia kuitenkin voitu jatkaa.

Kulttuurityöryhmä on Akaan kaupungin kulttuurijärjestöjen yhteinen toimielin, jonka tehtävänä on kehittää kaupungin kulttuuritoimintaa ja aktivoida kansalaisjärjestöjä. Yhdistys on kuulunut tähän työryhmään sen perustamisesta lähtien. Kaupungilla ei ole ollut muutamaan vuoteen omaa kulttuurityöntekijää, vakanssi on kuitenkin ollut avoin, mutta täyttämättä. Työntekijän toimenkuvaan kuuluu myös mainitun ryhmän koollekutsuminen.

Työryhmän puheenjohtajan kutsusta on ollut yksi etäkokous 14.4.2021. Yhdistys ei osallistunut tähän etäkokoukseen.

Annetut stipendit

Koronan aiheuttamista käytännön haitoista huolimatta perinteiset stipendit jaettiin keväällä koulujen päätyttyä seuraavasti:

- Akaan lukion oppilas Lauri Peltoniemi 80e, Toijalan Yhteiskoulun oppilas Paavo Jylhä ja Viialan yhtenäiskoulun oppilas Viivi Mönkö, kummallekin 40e. Stipendien kannustusaineena oli kaikille musiikki.

Yhdistyksen hallituksen pyynnöstä opettajat huomioivat päätöksiä tehdessään lukion ja yläkoulujen kaikki luokat sekä myöskin esittävät stipendin myöntämisen perusteet kunkin oppilaan kohdalla.

- Valkeakosken Musiikkiopiston Akaan alueen opiskelijoista perustason päättötodistuksen saivat viuluoppilaat Vilma Lehti ja Elli Löövi, heille kummallekin 60 euroa. Stipendit toimitettiin saajille opiston opettajan välityksellä.

Muuta toimintaa:

Merkkipäivä-onnittelut ja muut muistamiset:

- jäsenet Riitta Mikkonen 75v, Anneli Sahramaa 75v, Marjukka Nikkilä 75v.

Muuta:

- surunvalitteluadressi pitkäaikaisen toiminnantarkastajan Maija Holmin omaisille, k.31.3.2021.

- perinteinen muistokynttilä jouluna kunniapuheenjohtaja Lea Seppäsen haudalle.

- perinteinen yhdistyksen joulutervehdys oli Akaan Seudun menyt.fi-palstalla 22.12.

Jäsenmaksut ja jäsentiedote:

Jäsenmaksukirje postitettiin 5.1. ja jäsentiedote 15.3. Uusia jäseniä 3 kpl, yhdistyksessä on tällä hetkellä 62 jäsentä.

Yhdistyksen kokoukset

Yhdistyksen kevätkokous oli 29.3. ja syyskokous 22.11.

Jo kahtena perättäisenä vuonna on korona meitä kurittanut. Ennusteet eivät vieläkään ole positiiviset. Toivotaan tulevasta vuodesta parempaa, meillä on vain yksi suunta ja se on eteenpäin kohti kesää ja valoisaa aikaa!

Hallitus