TOIMINTAKERTOMUS v. 2020

  TaideAkaa ry

TOIMINTAKERTOMUS v. 2020

Hallitus kertomusvuonna 2020

Marjukka Nikkilä, puheenjohtaja.
Pirjo Joela, sihteeri sekä Sinikka Soljamo, Sirpa Eskelinen ja Eija Aalto. Hallitus on kokoontunut 7 kertaa. Muuta hallintoa: rahastonhoitajana Pirjo Rautala, toiminnantarkastajina Maija Holm ja Merja Lehtonen, varalla Riitta Mikkonen.

Varsinainen toiminta:

Näkymä 2020

valmistui teemalla "Näkymä näkyväksi", jonka kuraattorina toimi moni/mediataiteilija Markus Renvall ja tuottajan tehtäviä hoiti silloinen kaupungin palvelukoordinaattori, kuvataiteilija Mari Järventausta-Lindertz.

Poikkeuksellisen kevään ja kesän vuoksi Näkymä järjestettiin tänä vuonna suppeampana kokonaisuutena. Keväälle suunnitellut työpajat ja yhteisöllisyyttä tukevat taideprojektit siirtyivät tulevaisuuteen. Näyttely oli esillä ainoastaan elokuun ajan, jolloin nähtävää oli

Nahkialanjärven rantapuistossa sekä Toijalan keskustan tyhjien liiketilojen ikkunoilla mm. veistosinstallaatioita, mediataidetta, valokuvia, tekstiili-ja maalaustaidettakin. Tapahtuma järjestettiin jo 18. kerran yhteistyössä Akaan kaupungin kanssa.

Mukana olivat seuraavat taiteilijat:

Nahkialanjärven rannalla:Liisa Hilasvuori, teokset "Yhteistä puun kanssa" ja "Mitä jäi jäljelle", Mia Joki, teos "Taivaan portti", Tuomo Kangasmaa, teokset "Altered clouds" ja Kätketyt yksityiskohdat"

Toijalassa Valtatien varrella:

Minna Kangasmaa, teos "Luonnosta" ja "Kyyneleet ja sade" lasivitriinissä

Mari Järventausta-Lindertz, teos "Edelleen Aliisa", esillä OP:n pankkiaulassa Toijalassa.

Kristiina Renvall- Manninen, teos "Terva " ja "Marttyyri"

Alli Savolaisen teos "Jäkälää" (teossarjasta jäkälää)

Seppo Renvall valokuvia sarjasta "Muurla ja Kaitaa"

Markus Renvall, Maija Saksman, Ilkka Pitkänen (videoteoksia).

Retket ja matkat

Messa da Requiem kuoroteos Tampere-talossa 9.4.2020 peruuntui ja siirtyi esitettäväksi 9.10.2021.

Mitään muita retkiä ei loppuvuodelle järjestetty.

Kulttuurikaffila

Ei järjestetty koronarajoituksista johtuen.

Kirjallisuuspiiri

Piiri on kokoontunut jo useita vuosia ja saanut alusta alkaen hyvän ja kiitetyn vastaanoton sekä vakituisen harrastajaryhmänsä, joka kokoontuu kerran kuussa Akaan pääkirjastossa Toijalassa. Koronarajoitusten puitteissa on kokoontumisia voitu jatkaa.

Kulttuurityöryhmä on Akaan kaupungin kulttuurijärjestöjen yhteinen toimielin, jonka tehtävänä on kehittää kaupungin kulttuuritoimintaa ja aktivoida kansalaisjärjestöjä. Yhdistys on kuulunut tähän työryhmään sen perustamisesta lähtien. Kaupungilla oli tänä vuonna kulttuurityöntekijä osa-aikaisena määräaikaisella työsopimuksella. Kulttuurityöntekijän toimenkuvaan kuuluu myös työryhmän koollekutsuminen. Kokouksia ei ollut, johtuen mainitun työntekijän riittämättömästä työajasta. Valtuusto ei myöskään täyttänyt mainittua vakanssia vuodelle 2021.

Annetut stipendit

Koronan aiheuttamista käytännön haitoista huolimatta perinteiset stipendit jaettiin keväällä koulujen päätyttyä seuraavasti:
Akaan lukion oppilas Heidi Nieminen 80e, Toijalan Yhteiskoulun oppilas Matilda Mononen ja Viialan yhtenäiskoulun oppilas Sini Tervonen, kummallekin 40e. Stipendien kannustusaineena oli kaikille kuvataide.

Yhdistyksen hallituksen pyynnöstä opettajat huomioivat päätöksiä tehdessään lukion ja yläkoulujen kaikki luokat sekä myöskin esittävät stipendin myöntämisen perusteet kunkin oppilaan kohdalla.

Valkeakosken Musiikkiopiston Akaan alueen opiskelijoista perustason päättötodistuksen saivat Reetta Salo ja Inka Vatka, kummallekin 60 euroa. Stipendit toimitettiin saajille opettajien välityksellä.

Muuta toimintaa

Merkkipäivä-onnittelut ja muut huomionosoitukset v. 2020

Jäsenet: Orvokki Koukkula 75v, Irma Kerminen 80v, Pekka Vilpas 80v, Jutta Metsiö 85v, Irma Luoma 85v, Lasse Kiiskinen 70v, Kaisu Leivo 70v, Marja Leinivaara 70v, Pirjo Suomu 70v, Raili Perttunen 85v, Markku Lehtimäki 80v.

Muuta:

- surunvalittelut kunniajäsen Kauko Alamäen ja pitkäaikaisen jäsenen Anneli Niittymäen omaisille.

- perinteinen muistokynttilä kunniapuheenjohtaja Lea Seppäsen haudalle jouluna.

- perinteinen yhdistyksen joulutervehdys Akaan Seudun menyt.fi-palstalla 18.12.

Jäsenmaksut ja jäsentiedote

Jäsenmaksukirje postitettiin 5.1. ja jäsentiedote 15.3. Uusia jäseniä 1 kpl, yhdistyksessä on tällä hetkellä 64 jäsentä.

Yhdistyksen kokoukset

Yhdistyksen kevätkokous oli 2.3. ja syyskokous 23.11.

Mennyt vuosi 2020 on ollut monella tavoin rajoitusten tapahtumavuosi. Kukapa olisi

uskonut, mistä kaikesta itsestään selvästä olemme joutuneet tinkimään ja jopa luopumaan.

Hallitus