TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2022

TaideAkaa ry

TOIMINTASUUNNITELMA

VUODELLE 2022

Yhdistyksen tavoitteena on kehittää ja ylläpitää yhteistyötä omaan yhteisöönsä sekä kulttuuritapahtumiensa kautta luoda iloa ja elinvoimaa kaupunkiimme.

Hallitus

Hallituksen tehtävänä on edustaa yhdistystä, valvoa sen etuja ja oikeuksia sekä valvoa sääntöjen puitteissa toimimisesta. Huolehtia yhdistyksen varainhankinnasta, jäsenhankinnasta ja arkiston hoidosta sekä myös omien ryhmiensä ja jäsentensä harrastustoimintojen tukemisesta.

Jäsenet v. 2022: Marjukka Nikkilä, Pirjo Joela, Sinikka Soljamo, Sirpa Eskelinen, Eija Aalto ja Suvi Soininen.

Stipendit

Yhdistys tukee kaupungin nuoria jakamalla vuosittaiset stipendit Akaan lukion ja yläkoulujen oppilaille. Yhdistys haluaa näin kannustaa nuortenluovuutta ja lahjakkuutta niin kuvataiteen, kirjoittamisen, musiikin, draaman kuin käsitöidenkin osaamisessa. Valkeakosken Musiikkiopiston Akaan alueen opiskelijoille yhdistys jakaa vuosittaiset stipendit kannustaen vasta-alkajia ja opiskelussaan edenneitä. Kaikki stipendit myönnetään opettajien esitysten perusteella.

Näkymä 2022-ympäristötaidenäyttelyn tulevaisuus on avoin.

Yhdistyksen voimavarat eivät enää riitä tulevina vuosina tapahtumaa toteuttamaan. Akaan kaupungin tahtotila kulttuurityöntekijästä ratkaisee tapahtuman jatkumisen.

Retket

Perinteiset retket ovat joko teatteri- konsertti- tai taidenäyttelyretkiä lähiseudulle. Yhteisretkiä paikkakunnan muiden yhdistysten kanssa pyritään toteuttamaan mahdollisuuksien mukaan. Retkistä ilmoitetaan yhdistyksen kotisivulla www.taideakaa.fi ja paikallislehden MeNyt.fi-palstalla.

Kulttuurikaffilat

Suositut kulttuurikaffilat jatkuvat ja toteutetaan yksi ilta joko keväällä tai syksyllä. Vaihtuvin aihein, esitelmä- tai musiikkisisältöisenä.

Kirjallisuuspiiri

Kokoontuu edelleen Akaan pääkirjastolla Toijalassa. Piirissä luetaan ja keskustellaan monipuolisesti kirjoista ja kirjallisuuden lajeista. Tavoitteena on jakaa lukukokemuksia ja -elämyksiä.

Kulttuurityöryhmä

Ryhmä on alkujaan perustettu Akaan kaupungin kulttuurijärjestöjen yhteiseksi toimielimeksi. Sen tehtävänä on ollut kehittää kaupungin kulttuuritoimintaa ja aktivoida kansalaisjärjestöjä. Yhdistys on kuulunut tähän työryhmään sen perustamista lähtien. Kaupungilla ei ole tällä hetkellä kulttuurityöntekijää, jonka toimenkuvaan kuuluu myös mainitun työryhmän koollekutsuminen. Työryhmä on tosin kokoontunut satunnaisesti työryhmään kuuluvan jäsenen toimesta. .

Jäsenmaksu ja jäsentiedote

Yhdistyksen jäsenmaksu peritään tammikuussa ja jäsentiedote lähetetään maaliskuussa.

TaideAkaa ry on jo 45 ollut vireästi elävöittämässä kaupungin kulttuuritoimintaa!

Hallitus