TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2019

Yhdistyksen tavoitteena on tukea omia harrastusryhmiään. Kehittää ja kannustaa sekä ylläpitää yhteistyötä omaan yhteisöönsä luomalla kulttuurielämyksiä, iloa ja elinvoimaa Akaaseen.

Hallitus

Hallituksen tehtävänä on edustaa yhdistystä, valvoa sen etuja ja oikeuksia ja valvoa sääntöjen puitteissa toimimisesta. Huolehtia yhdistyksen varainhankinnasta, jäsenhankinnasta ja arkiston hoidosta sekä myös omien ryhmiensä ja jäsentensä monipuolisen taide- ja harrastustoiminnan tukemisesta.

Stipendit

Yhdistys tukee kaupungin nuoria jakamalla mm. vuosittaiset stipendit

Akaan lukion ja yläkoulujen oppilaille. Yhdistys haluaa näin kannustaa nuorten

luovuutta ja lahjakkuutta niin kuvaamataidon, kirjoittamisen, musiikin, esiintymis-

taidon kuin käsityötaidonkin osaamisessa.

Valkeakosken Musiikkiopiston Akaan alueen opiskelijoille yhdistys jakaa

vuosittaiset stipendit kannustaen vasta-alkajia sekä opiskelussaan edenneitä.

Kaikki stipendit myönnetään opettajien esitysten perusteella.

Näkymä 2019-ympäristötaidenäyttely

Rock-taidenäyttely on uusi raikas kesätapahtuma.

Tämän vuoden Näkymän ja kilpailun teemana on Kelaa nyt!

Näyttelyn kuraattorina on Jaana Suorsa, kulttuurituottaja AMK, soveltava taide YAMK, teollinen muotoilija, artenomi. Tuottajan tehtäviä hoitaa Solja Järvenpää, Medianomi AMK sekä avustajana apurahakemuksissa Mari Lämsä, kulttuuri- tuottaja AMK.

Kelaa Ny! Graffiti ilmaisee rokimmin on oheisprojekti ja nuorten (15-25v) valtakunnallinen taidekilpailu. Rock-teemainen graffititaidekilpailu, jonka. suojelijaksi pyydetään tunnettu rock-muusikko. Hän toimisi myös nuorten kilpailun yhtenä tuomarina.

Asemataidehanke on Näkymän uusi koko vuoden kestävä oheisnäytttely

Toijalan rautatieaseman odotustilan lasivitriinissä. Esillä on kuukausittain vaihtuvien taiteilijoiden teoksia. Varauksia on jo tehty syyskuulle 2019 saakka.

Näkymä-ympäristötaidenäyttely on yhdistyksemme idea ja se toteutettiin ensimmäisen kerran jo v. 2002 Nahkialanjärven puistossa yhdistyksemme 25- vuotisen toiminnan juhlistamiseksi. Näkymä on ansaitusti Akaan kaupungin strategiassa. Se kuuluu Akaan kaupungin kesään!

Retket

Perinteiset retket ovat joko teatteri- konsertti- tai taidenäyttelyretkiä lähikaupunkeihin. Yhteisretkiä paikkakunnan muiden yhdistysten kanssa pyritään toteuttamaan myös jatkossa kysynnän mukaan. Retkistä ilmoitetaan yhdistyksen kotisivulla ja paikallislehden me.nyt.fi-palstalla.

Kulttuurikaffilat

Suositut kulttuurikaffilat jatkuvat ja toteutetaan yksi ilta joko keväällä tai syksyllä. Vaihtuvin aihein, esitelmä- tai musiikkisisältöisenä.

Kirjallisuuspiiri

Kokoontuu edelleen Akaan pääkirjastolla Toijalassa.

Piirissä luetaan ja keskustellaan monipuolisesti kirjoista ja kirjallisuuden

lajeista. Tavoitteena on jakaa lukukokemuksia ja -elämyksiä.

Kulttuurityöryhmä

Ryhmä on alkujaan perustettu Akaan kaupungin kulttuurijärjestöjen yhteiseksi toimielimeksi. Sen tehtävänä on ollut kehittää kaupungin kulttuuritoimintaa ja aktivoida kansalaisjärjestöjä. Kaupungilla on tällä hetkellä osa-aikainen kulttuurityöntekijä, jonka toimenkuvaan kuuluu mainitun työryhmän koollekutsuminen.

Jäsenmaksu ja jäsentiedote

Yhdistyksen jäsenmaksun perintä tapahtuu tammikuussa ja

jäsentiedote lähetetään huhti-toukokuussa.

TaideAkaa on jo 40 vuotta ollut aktiivisesti mukana kaupungin taide - ja kulttuuritoiminnoissa!

Hallitus