TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2023

TaideAkaa ry

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2024

Yhdistyksen tavoitteena on kehittää ja ylläpitää yhteistyötä omaan yhteisöönsä sekä kulttuuritoimintansa kautta luoda iloa ja elinvoimaa kaupunkiimme.

Hallitus

Hallituksen tehtävänä on edustaa yhdistystä, valvoa sen etuja ja oikeuksia sekä valvoa sääntöjen puitteissa toimimisesta. Huolehtia yhdistyksen varainhankinnasta, jäsenhankinnasta ja arkiston hoidosta sekä myös omien ryhmiensä ja jäsentensä harrastustoimintojen tukemisesta.

Jäsenet v. 2024: Marjukka Nikkilä, Sinikka Soljamo, Sirpa Eskelinen ja Eija Aalto.

Stipendit

Yhdistys tukee kaupungin nuoria jakamalla vuosittaiset stipendit Akaan lukion ja yläkoulujen oppilaille. Yhdistys haluaa näin kannustaa nuorten luovuutta ja lahjakkuutta niin kuvataiteen, kirjoittamisen, musiikin, draaman kuin käsitöidenkin osaamisessa.

Valkeakosken Musiikkiopiston Akaan alueen opiskelijoille yhdistys jakaa vuosittaiset stipendit kannustaen vasta-alkajia ja jo opiskelussaan edenneitä.

Kaikki stipendit myönnetään opettajien esitysten perusteella.

Retket

Perinteiset retket ovat avoimia teatteri- konsertti- tai taidenäyttelyretkiä lähiseuduille. Yhteisretkiä paikkakunnan muiden yhdistysten kanssa pyritään toteuttamaan mahdollisuuksien mukaan. Retkistä ilmoitetaan yhdistyksen kotisivulla www.taideakaa.fi ja paikallislehden MeNyt.fi-palstalla.

Kulttuurikaffila

Suosittua kulttuurikaffila-iltaa jatketaan ja se toteutetaan joko keväällä tai syksyllä. Esitelmä- tai musiikkisisältöisenä.

Kirjallisuuspiiri

Kokoontuu edelleen Akaan pääkirjastolla Toijalassa. Piirissä luetaan ja keskustellaan monipuolisesti kirjoista ja kirjallisuuden lajeista. Tavoitteena on jakaa lukukokemuksia ja -elämyksiä.

Kulttuurityöryhmä

Ryhmä on alkujaan perustettu Akaan kaupungin kulttuurijärjestöjen yhteiseksi toimielimeksi. Sen tehtävänä on ollut kehittää kaupungin kulttuuritoimintaa ja aktivoida kansalaisjärjestöjä. Yhdistys on kuulunut tähän työryhmään sen perustamista lähtien. Kaupungin kulttuurityöntekijän toimenkuvaan kuuluu myös tämän työryhmän koollekutsuminen.

Jäsenmaksu ja jäsentiedote

Yhdistyksen jäsenmaksu peritään tammikuussa ja jäsentiedote lähetetään maaliskuussa.

TaideAkaa ry on jo yli 45 vuotta ollut mukana kaupungin kulttuuritoiminnassa.

Hallitus