TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2021

TaideAkaa ry

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2021

Yhdistyksen tavoitteena on kehittää ja ylläpitää yhteistyötä omaan yhteisöönsä, ja kulttuuritapahtumiensa kautta luoda iloa ja elinvoimaa kaupunkiimme.

Hallitus
Hallituksen tehtävänä on edustaa yhdistystä, valvoa sen etuja ja oikeuksia sekä valvoa sääntöjen puitteissa toimimisesta. Huolehtia yhdistyksen varainhankinnasta, jäsenhankinnasta ja arkiston hoidosta sekä myös omien ryhmiensä ja jäsentensä harrastustoimintojen tukemisesta.

Jäsenet: Marjukka Nikkilä, Pirjo Joela, Sinikka Soljamo, Sirpa Eskelinen ja Eija Aalto.

Stipendit
Yhdistys tukee kaupungin nuoria jakamalla vuosittaiset stipendit Akaan lukion ja yläkoulujen oppilaille. Yhdistys haluaa näin kannustaa nuorten luovuutta ja lahjakkuutta niin kuvataiteen, kirjoittamisen, musiikin, draaman kuin käsitöidenkin osaamisessa. 

Valkeakosken Musiikkiopiston Akaan alueen opiskelijoille yhdistys jakaa vuosittaiset stipendit kannustaen vasta-alkajia ja opiskelussaan edenneitä. Kaikki stipendit myönnetään opettajien esitysten perusteella.

Näkymä 2021-ympäristötaidenäyttely
Moni/mediataiteilija Markus Renvall toimi Näkymän kuraattorina viime vuonna ja jatkaa myös ensi kesänä tuoden jatkumoa teemalle Näkymä näkyväksi - kuvan ja äänen liitto. Hän vie eteenpäin yksilötasolla voimauttavia sekä tiiviiseen yhteisöllisyyteen pohjautuvia näkökulmiaan. Luvassa on medialeikkiä- ja mediataidetta työpajoineen.

Avoin teoshaku kesänäyttelyyn sekä ammatti- että harrastajataiteilijoille. Teokset tullaan sijoittamaan Nahkialanjärven rantapuistoon sekä kaupunkiympäristöön Akaan kolmen taajaman alueille.

Näkymä-ympäristötaidenäyttely on yhdistyksemme idea ja se toteutettiin ensimmäisen kerran jo v. 2002 Nahkialanjärven puistossa yhdistyksemme 25- vuotisen toiminnan juhlistamiseksi. Näkymä on ansaitusti Akaan kaupungin kesäinen kulttuuritapahtuma!

Retket
Perinteiset retket ovat joko teatteri- konsertti- tai taidenäyttelyretkiä lähikaupunkeihin. Yhteisretkiä paikkakunnan muiden yhdistysten kanssa pyritään toteuttamaan myös jatkossa. Retkistä ilmoitetaan yhdistyksen kotisivulla www.taideakaa.fi ja paikallislehden MeNyt.fi-palstalla.

Kulttuurikaffilat
Suositut kulttuurikaffilat jatkuvat ja toteutetaan yksi ilta joko keväällä tai syksyllä. Vaihtuvin aihein, esitelmä- tai musiikkisisältöisenä.

Kirjallisuuspiiri
Kokoontuu edelleen Akaan pääkirjastolla Toijalassa. Piirissä luetaan ja keskustellaan monipuolisesti kirjoista ja kirjallisuuden lajeista. Tavoitteena on jakaa lukukokemuksia ja -elämyksiä.

Kulttuurityöryhmä
Ryhmä on alkujaan perustettu Akaan kaupungin kulttuurijärjestöjen yhteiseksi toimielimeksi. Sen tehtävänä on ollut kehittää kaupungin kulttuuritoimintaa ja aktivoida kansalaisjärjestöjä. Yhdistys on kuulunut tähän työryhmään sen perustamista lähtien. Kaupungilla on tällä hetkellä kulttuurityöntekijä määräaikaisella työsopimuksella, osa-aikainen kulttuurikoordinaattori. Hänen toimenkuvaansa kuuluu myös mainitun työryhmän koollekutsuminen.

Jäsenmaksu ja jäsentiedote
Yhdistyksen jäsenmaksu peritään tammikuussa ja jäsentiedote lähetetään maalis- huhtikuussa.

TaideAkaa ry on jo yli 40 vuotta ollut vireästi elävöittämässä kaupungin kulttuuritoimintaa!

Hallitus